تندخوانی کنکور
چگونه با اصول تندخوانی کنکور نتایج بهتری را کسب کنیم؟
سالهای دبیرستان برای بسیاری از نوجوانان استرسزا است، زیرا برای امتحان ورودی دانشگاه آماده میشوند و ازاینجهت ممکن است فشارهای زیادی را تحمل کنند. آنها با انبوهی از کتابهای کمکآموزشی و کلاسهای فوقبرنامه برای موفقیت در کنکور روبرو هستند. باوجود زمان محدودی که برای مطالعه و یادگیری این مطالب آموزشی وجود دارد، بدون شک دانشآموزانی که با روش صحیح مطالعه آشنایی دارند، میتوانند نتایج بهتری کسب کنند. تندخوانی کنکور، مهارتی است که با تمرکز بر عبارات و جملات کلیدی مطالب، بهترین بازدهی را برای افراد در بردارد. به همین دلیل، در ادامه به اصول تندخوانی و روش صحیح مطالعه دروس کنکور میپردازیم.
استراتژیهای تندخوانی کنکور
معمولاً افراد موفقی که درزمینه آموزش و بهویژه کنکور فعالیت میکنند، راهبُردهای مختلفی را برای یادگیری سریع، اصولی و عمیق مطالب ارائه میدهند که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارد. عدم مطابقت برخی از این روشها با شرایط دانشآموزان، یا زمانبر بودن انطباق دانشآموزان با این روشها، نه تنها کمکی به آنها نمیکند، بلکه باعث اتلاف وقت و انرژی از دانشآموزان و همچنین استرس وارد شدن به آنها میشود. بااینوجود، برخی روشهای ساده و درعینحال کاربردی وجود دارند که تمامی دانشآموزان میتوانند آنها را اجرا کنند و نیاز به شرایط یا مهارت خاصی برای به اجرا درآوردن آن نمی باشد که به بیان چند مورد از آنها میپردازیم.
تکرار کلمات در حین خواندن
عدم دوبارهخوانی مطالب
یکی از مشکلاتی که در بسیاری از دانشآموزان وجود دارد، بازگشت به ابتدای جمله و مطالعه مجدد آن است. این امر ممکن است به دلایل مختلفی مانند مرور، عدم فهم مطلب، وسواس، عدم تمرکز کافی روی متن و… باشد. بااینحال، این روش مطالعه سبب میشود تا سرعت مطالعه دانشآموزان بهطور قابلتوجهی کاهش یابد. به همین دلیل، توصیه میشود که هنگام مطالعه، جملات تنها یکبار خوانده شوند و از دوباره خوانی آن پرهیز شود.
تعیین میدان دید در مطالعه
بسیاری از دانشآموزان، هنگام مطالعه دروس خود، میدان دید چشم خود را محدود به همان حروف یا کلماتی که در حال خواندن آن هستند، میکنند. این در حالی است که یکی از تکنیکهای تندخوانی کنکور، افزایش حوزه دید است که برای این منظور، میبایست بهطور همزمان یک عبارت را مطالعه کنید. درواقع، شما اجزای اصلی جمله را تشخیص داده و با حذف حروف و عبارات اضافه، جملات را بهسرعت بخوانید و عملاً کلمات جانبی را از جملات حذف کنید. همچنین یکی از روشهای اشتباه هنگام مطالعه، حرکت دادن سر است. که این موضوع نیز باعث میشود تا تمرکز کافی نداشته باشید و سرعت مطالعه شما کاهش یابد. برای تقویت عضلات چشم می توانید از تمرینات سایت eyeq استفاده نمایید.
استفاده از روش خطبری
داشتن تمرکز کافی هنگام مطالعه
تمرکز، یکی از مواردی است که در تندخوانی از اهمیت بالایی برخوردار است. وقتی دانشآموز تمرکز کافی نداشته باشد، قطعاً آهسته مطالعه میکند و بهسرعت نیز مطالب را فراموش میکند. به همین دلیل، پیش از شروع مطالعه، باید تمام دغدغههای ذهنی خود را کنار بگذارید و با حضور ذهن کافی مطالعه کنید. اگر از آن دسته دانشآموزانی هستید که هنگام مطالعه تمرکز کافی ندارید، بهتر است از راهکارهای مناسب برای افزایش تمرکز استفاده کنید.
توقف بین مطالعه
سطحیخوانی
در بسیاری از موارد، مطالب آموزشی طولانی در مورد یک موضوع نوشتهشدهاند که این امر باعث میشود تا وقت زیادی از دانشآموزان برای مطالعه آنها گرفته شود. در این حالت بهتر است بهجای مطالعه تکتک کلمات و جملات، مطالب موجود در متن را بهغیراز نکات اصلی آن نادیده بگیرید و فقط مفهوم اصلی که توسط نویسنده بیانشده است را بیابید.
مطالعه هدفمند
لینک ثبت نام در دوره جامع یادگیری تندخوانی و تقویت حافظه در ۳۰ روز به روش خلبانان هواپیما :
برای همه دانشآموزان، موفقیت در کنکور از اهمیت زیادی برخوردار است و بهنوعی آینده آنها با این آزمون خورده است. همین موضوع سبب شده تا افراد به دنبال راههایی برای کسب نتایج بهتر در کنکور باشند. اما برای آماده شدن در این آزمون سرنوشتساز، با یک چالش جدی روبرو هستید و آن هم یادگیری و به خاطر سپردن حجم انبوهی از مطالب درسی است. برای موفقیت در کنکور و کسب رتبه ایده آل، نیاز است تا علاوه بر یادگیری صحیح مطالب، بتوانید در کمترین زمان ممکن بیشترین حجم از یادگیری را داشته باشید. به همین دلیل، آشنایی با اصول تندخوانی کنکور و روش صحیح مطالعه دروس کنکور، میتواند در موفقیت و یادگیری شما نقش زیادی داشته باشد.
برای آشنایی بیشتر با اصول صحیح تندخوانی می توانید به مقاله تندخوانی چیست؟ همراه با 4 تکنیک تندخوانی سر بزنید.
برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر جهت حضور در دوره های جامع تندخوانی و تقویت حافظه می توانید عدد1 را به شماره 09302019056 ارسال نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید