فرمولی پایدار برای افزایش تمرکز و توجه
منظور از تمرکز و توجه چیست؟
چکیده:
برای بسیاری از افراد تمرکز در طول یک روز خوب سخت است. بهعنوان یک صاحب مشاغل، روزها از ابتدا تا انتها سپری میشوند و شمارا ملزم بهکار کردن ساعتهای بیپایان و حل بسیاری از مسائل میکند. وقتی ادامه کار سخت میشود، چگونه روی کارهای مربوطه متمرکز میشوید؟ آیا تابهحال به این فکر کردهاید که “فرمول تمرکز” خود را برای کمک به شما در مسیر حرکت ایجاد کنید؟ در این بخش، ما قصد داریم روز شمارا با نکاتی با پشتوانه علمی تجدید کنیم تا بتوانید به خود متمرکزترین و پربازدهترین خود تبدیل شوید.
بهطور مشخص، ما میخواهیم دقیقاً تعداد دفعاتی که باید ایمیل خود را در روز بررسی کنید و اینکه چگونه پمپاژ خون شمارا برای ساعتها متمرکز نگه میدارد، به شما بگوییم. هر آنچه را که میخواهید بخوانید، بهطور کامل توسط تحقیقات منتشرشده پشتیبانی میشود. ما صدها مقاله از روانشناسی، علوم اعصاب و علوم بیوشیمی را مرور کردهایم. همه اطلاعات در اینجا توسط گروه دکترای ما تأییدشده است، بنابراین شما میتوانید در اقدامات توصیهشده اطمینان کامل داشته باشید.
ما قصد داریم از یک روز نمونه اولیه یک کارآفرین برای راهنمایی شما در این روند استفاده کنیم. مطمئناً، این ممکن است یک نسخه بیشازحد ساده باشد اما برای شما یک نمونه است. این فرمول تمرکز را در روز خود پیاده کنید و شاهد بهبود تمرکز و بهرهوری خود باشید.
بیایید به برخی از روشهای عملی بپردازیم و فرمول تمرکز خود را بسازیم.
چطور فرمولی پایدار برای افزایش تمرکز و توجه خودمان بسازیم؟
1. اصل پارتو را بکار ببندید. (هوشمندانه کارکنید، نه سختتر)
20٪ از وقت شما 80٪ از نتایج شمارا تشکیل میدهد.
چرا اینیک قانون ارزشمند است که بر اساس آن فرمول تمرکز خود را ایجاد کنیم؟ زیرا اگر بتوانید بفهمید که 20٪ از زمان شما 80٪ از نتایج شمارا تحریک میکند، میتوانید روی این جنبهها تمرکز کنید، بنابراین به شما این امکان را میدهد که به تولیدکنندهترین نسخه خود تبدیل شوید! در اینجا نحوه استفاده از قانون 80/20 در طول روز خود آورده شده است:
1.1) بینش کوتاهمدت، ابزاری قدرتمند است
مکث کنید و یک دقیقه فکر کنید؛ در یک روز کاری معمولی چهکارهایی انجام میدهید؟ بهاحتمالزیاد، شما گردش کار خود را به همان اندازه که میتوانید بهینه نمیکنید. با اولویتبندی و پیگیری فعالیتهای روزمره خود، در مورد وظایفی که باید روی آنها متمرکز شوید آشنا خواهید شد.
وظیفه شما این است:
به مدت 10 دقیقه قبل از شروع فعالیت روزانه به مدت 1 هفته، تمام کارهایی را که باید در آن روز انجام دهید بنویسید.
پس از نهایی شدن این لیست، برای هر کار اولویتبندی کنید (مورد اول مهمترین است؛ این را بیشازحد دشوار تصور نکنید)
در طول روز از زمان شروع کار تا پایان کار بر روی هر کار مهلت زمانی ( ضرب العجل ) تعیین کنید (میتوانید از تقویم گوگل استفاده کنید، یا از اپلیکیشن هایی که این کار را برای شما انجام میدهند استفاده کنید!)
روز بعد قبل از اینکه روند را تکرار کنید، روز قبل را مرور کنید.
این وظایف را بر اساس مدتزمان انجامشده و ارزش انجامشده، مجدداً اولویتبندی کنید
مهمترین سه کار را شناسایی کرده و از آن بهعنوان لنگرگاه برای تکرار فرآیند استفاده کنید
این ممکن است ترسناک به نظر برسد اما شما خواهید فهمید که در چه زمانی وقت خود را تلف میکنید، به شما امکان میدهد وظایف خود را تنظیم کنید و روز خود را بهطور مؤثر تنظیم کنید. این فعالیت به شما امکان میدهد آنچه را که فکر میکنید هنگام شروع روز مهم است در مقابل آنچه در عقاید مهم است ارزیابی کنید. مغز ما بهسرعت میآموزد که در محیط در حال تغییر، طبقهبندی و پیشبینی کند که منجر به بهبود سریع بهرهوری میشود.
1.2) با آموزش تکنیکهای آیندهنگری کوتاهمدت به گروه خود، تجارت خود را رشد دهید
کارآفرینان مستعد عقلانی کردن این جمله هستند: “من خودم میتوانم این کار را انجام دهم” و درنهایت 6 ساعت را برای کاری غیرقابلتعیین هزینه میکنند. مطمئناً، بعضیاوقات هنگام شروع کار مجبورید همه کارها را انجام دهید، اما متوجه شوید که کارهای بیربط شمارا از انجام آنچه مهم است بازمیدارد. اکنونکه مهمترین وظایف خود را در یک روز کاری مشخص شناسایی کردهاید، این چارچوب را به کارمندان خودالقا کنید و کارهای غیرضروری را به آنها منتقل کنید.
آموزش به گروه خود نحوه شناسایی و درک وظایف آنها قسمت بزرگی از یک رهبر مؤثر است. با پیروی از این چارچوب، نه تنها قادر خواهید بود وظایفی را که باید به عهده خود بسازید – صرفهجویی در وقت و انرژی – شناسایی کنید، بلکه با ارائه ساختار سازندهتری برای گروه از تجارت خود بهرهمند میشوید.
1.3) در مؤثرترین زمانبندی خود تمرکز کنید
هر کس زمانی از روز را دارد که بهترین کار خود را انجام میدهد. برای کارهای دلهرهآورتر، آن شکاف زمانی را باز بگذارید.
چگونه به این زمانبندی را پی ببریم؟ بیایید ازنظر علمی بررسی کنیم
بدن ما بر روی یک چرخه شبانهروزی 24 ساعته فعالیت میکند که باعث کاهش و کاهش عملکرد بدن مانند دمای بدن، ضربان قلب و ترشح هورمون میشود. به نظر میرسد، این تغییرات تأثیرات چشمگیری بر عملکرد شناختی ما مانند تصمیمگیری دارد. تحقیقات نشان میدهد که تمایل داریم بیشترین انرژی ذهنی را در صبح داشته باشیم.
همانطور که بدن و ذهن ما بهصورت دوچرخهسوار است، وقفههای کوتاه نیز ضروری است (از تکنیک پومودورو (انجام کارها در بازههای زمانی 30 دقیقهای) استفاده کنید). آن را امتحان کنید، آیا بعد از یک وقفه کوتاه احساس سرحال و تمرکز میکنید؟
سرانجام، از دادههای خود استفاده کنید! به اطلاعاتی که هنگام تنظیم وظایف روزانه خود جمع کردهاید نگاهی بیندازید. در چه زمانی بیشترین بازدهی را داشتید؟ شما باید الگویی را در اینجا ببینید.
1.4) ابتدا 20٪ را انجام دهید
روی کارهایی که بالاترین بازدهی رادارند تمرکز کنید. قبل از رفتن به 80٪ پایین، ابتدا 20٪ از کارهای اصلی خود را برطرف کنید.
هنگامیکه مهمترین وظایف خود را شناسایی کردید، سؤالات زیر را از خود بپرسید تا بفهمید کدامیک را ابتدا انجام دهید؟
اگر ابتدا این کار را بهپایان برسانم، آیا به تکمیل یا حتی حذف برخی از کارهای بعدی کمک میکند؟
آیا انجام این کار برای شخص دیگری در گروه لازم است؟ بهعبارتدیگر، برای هر دقیقه این کار تکمیل نمیشود، آیا این کار باعث میشود شخص دیگری در گروه من کار خود را انجام دهد؟
1.5) اهدافی را تعیین کنید که مغز شما آنها را دوست دارد
تعیین اهداف بخش مهمی از بهرهوری و انگیزه است. با سازماندهی کارهای روزمره و مرور کارهای روز گذشته، هدف روزانه بزرگتری را به قطعات کوچک لقمه میدهید. تعیین اهداف واقعبینانه مهم است که میدانید 100٪ قادر به دستیابی به آنها هستید. بهاینترتیب، هر چیز اضافی است و این انگیزه شمارا برای ادامه کار فراهم میکند.
وقتی چیزها را از لیست کارهای خود خارج میکنیم، مغز ما دوپامین آزاد میکند. این انتقالدهنده عصبی بهعنوان “احساس هورمون خوب” شناخته میشود زیرا این کار را فقط انجام میدهد – باعث میشود احساس خوبی داشته باشیم. درواقع میتوانیم با تعیین اهداف کوچکتر و دستیابی به آنها، سطح دوپامین خود را دستکاری کنیم. این پرورش دستاوردهای کوچک شمارا به سمت موفقیتهای بیشتر سوق میدهد. تنظیم بیشازحد این نوار درواقع منفی است. هر بار که شکست میخوریم، به دلیل افت سطح دوپامین مغز، یادگیری و تمرکز آن دشوارتر میشود.
مطالعه بیشتر با:
مقاله چگونه تمرکز کنیم و درس بخوانیم؟
مقاله چگونه مطالعه هوشمندانه داشته باشیم؟
دیدگاهتان را بنویسید